Arrived safely in Dakar!

15-10-2021

Het is zover, voor de eerste keer mag ik weer in de pen klimmen en jullie meenemen in mijn verhaal. Afgelopen zaterdag ben ik aangekomen in Dakar, Senegal. 

De reis ging perfect, alles ging goed en ook bij de douane en koffer controle in Senegal kon ik zo doorlopen, dat was heel fijn! Bij aankomst in de hal, waar een taxichauffeur mij zou opwachten, was er echter niemand te bekennen, de hal was zo goed als leeg. Buiten stonden er daarentegen een hele hoop mensen en een rij taxichauffeurs, maar niet die van mij :) Met een afbeelding van het taxibedrijf kwam ik uiteindelijk bij de juiste persoon terecht en hij ging iets regelen waarna een dame mij vergezelde en contact had met de taxi, alles werd prima geregeld! 
Dan merk je wel weer even dat je in een ander land bent aangekomen, ik de taal niet spreek en dan ook met Engels niet zo veel kan bereiken, maar met een vriendelijk 'Merci' kom je ook een heel eind! 

De rit naar Dakar duurde ongeveer een uur, en ik heb genoten van het uitzicht! Ik was vergeten hoe mooi het eerste stuk was, groen, uitgestrekt en hier en daar een baobab boom, fantastisch! De aankomst in Dakar was leuk, ik herkende de weg langs de haven waar ook het schip lag vorig jaar en het appartement waar ik nu verblijf kijkt daarop uit. Beter uitzicht kon ik niet wensen. Tot maandagavond heb ik in strikte quarantaine gezeten, toen met een zelftest negatief getest waarop ik de rest van deze week iets meer vrijheid kreeg maar nog wel restricties had.
Het is ontzettend leuk hier weer te zijn, kan het eigenlijk nog niet echt bevatten dat ik hier echt ben maar het geeft veel rust en kan niet wachten op alles wat er gaat komen. Deze week zijn we druk geweest met alle voorbereidingen voor onze reis volgende week, er moet nog veel geregeld worden en daar is iedereen voor nodig. Er moeten veel spullen mee op reis en dat moet inzichtelijk zijn dus belangrijk om te weten wat er precies is. In het land geven we tijdens de patiënten selectie vaak ijzertabletten, maar die moesten nog wel in zakjes gedaan worden met elk 30 tabletten, dus dat was een mooi klusje tijdens quarantaine en de dagen erna. We hebben als team training gehad om goed voorbereid op weg te gaan voor wat we kunnen verwachten tijdens het reizen en bij ons verblijf in de regio's. Het is fijn om op die manier een beeld te krijgen voor wat er gaat komen en bewust te zijn van gevaren en hoe zo veilig mogelijk te kunnen reizen.  

(Onderstaande foto's heb ik niet zelf gemaakt, maar van Google gehaald)

Komende maandag vertrekken we voor 10 weken het land in. We hopen in deze 10 weken 11 regio's te bereiken waar we ongeveer 4 dagen zullen verblijven. Zie ook de landkaart foto met omcirkeld de regio's die we gaan bezoeken. We gaan met 2 auto's en in elke auto 4 personen, naast de berg spullen die we mee zullen nemen. Het schema voor deze dagen zal er ongeveer hetzelfde uitzien, de eerste dag zijn er (meerdere) ontmoetingen met het lokale ziekenhuis/ministerie/pastor wat belangrijke ontmoetingen zijn om het werk te kunnen starten. Er zijn daarnaast 2 dagen voor de patiënten selectie waar we patiënten zullen zien die vorig jaar (toen het schip ook in Dakar was) geselecteerd waren en zullen we nieuwe patiënten toevoegen. 
Ik hoop in de volgende blog meer te vertellen over hoe de selectiedagen zullen verlopen en welke route de patiënt aflegt. 
Ons team bestaat uit 4 verpleegkundigen, 3 ondersteuners (vertalers/andere taken) en 1 beveiliger. We zijn een internationaal team met mensen uit Senegal, Kameroen, Zwitserland en Nederland. 
Ik kijk er erg naar uit om te gaan reizen met het team en ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen, maar daarover meer de volgende keer :).

Nog leuk om te vertellen is dat ik gisteren geslaagd ben voor mijn rij test. Dit is verplicht voor Mercy Ships omdat het rijden in Africa toch wel iets anders is dan thuis, en om de auto's van Mercy Ships te leren kennen. Het rijden was een hele belevenis en heb er ook van genoten want het is haast niet te beschrijven wat je dan allemaal ziet. De foto's van het verkeer hierboven zeggen misschien al genoeg.. Ik voel me in ieder geval safe genoeg om volgende week te gaan rijden. Hieronder een foto van de auto waarmee we op pad hopen te gaan. 

Ik ga de blog afronden, het is heel leuk om te weten dat er zoveel mensen meelezen en meeleven en dat maakt het schrijven van deze blogs ook erg leuk. 
Hieronder is de mogelijkheid om een reactie achter te laten, of zie anders de 'contact' pagina voor andere opties. 

Heel hartelijke groet, 

Eline

© 2022 Reisblog van Eline. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.