Au Revoir, Senegal!

13-12-2022

Au revoir, Senegal! We hebben Dakar achter ons gelaten na een intensieve en goede werkperiode. Een werkperiode met uitdagingen, beslissingen, mooie resultaten en 695 geweldige operaties. En dan betekend een nummer eigenlijk niet eens zo veel, elke patiënt is er 1. Kun je je de impact voorstellen in het leven van de patiënt, de familie en de leefgemeenschap? We hebben fantastische verhalen mogen horen, verhalen van hoop en vooruitzien, verhalen van dankbaarheid en vertrouwen. Dan denk ik ook aan de mensen die we niet kunnen helpen, die geen operatie kunnen krijgen maar wel medische hulp nodig hebben. Dat gesprek is niet makkelijk maar zien dat de patiënt vrede heeft met de beslissing en erop vertrouwt dat dit dan niet het juiste is wat ze nodig hebben maakt het gesprek meer verdraagbaar en maakt dat we ze kunnen laten gaan met de hoop dat er zorg ook voor hen zal zijn.

Het team heeft fantastisch werk gedaan deze werkperiode en samen hebben we alle uitdagingen doorstaan. Want een storm wat onze tent beschadigde en ons tijdelijk naar het ziekenhuis verplaatste en vervolgens het verplaatsen van het schip naar een andere kade zijn niet de makkelijkste taken. Met het verhuizen naar de andere kade betekende dat onze hele kade letterlijk opgeruimd moest worden, wat enorm veel werk was. Alle hulp was nodig en we hebben dit in 2 dagen voor elkaar gekregen, ongelofelijk! Het betekende voor het team opnieuw onze tent opruimen en verplaatsen naar het ziekenhuis waar we voor de laatste weken konden verblijven. Misschien maakte dat het ook wel ingewikkeld, een paar weken voordat je gaat afsluiten en inpakken is dit iets wat je er eigenlijk net niet bij kunt hebben.

Maar hoe leg je dit uit? Ik merk dat het me dit keer veel moeite kost om dingen op papier te krijgen. Hoe vertel je dat COVID nog een enorme rol speelde en veel uitdagingen heeft gegeven? Hoe vertel je dat een storm echt heel onhandig is en een heel weekend aan werk heeft gekost? Hoe vertel je dat het verplaatsen van het schip en de hele kade eigenlijk een onmenselijke taak is in 2 dagen? Hoe vertel je dat een werkperiode afsluiten betekent dat je een heel ziekenhuis afsluit en inpak? Hoe vertel je dat je zeker wilt zijn dat alle patiënten die we hebben gezien ook daadwerkelijk een plan hebben en we hen met een gerust hart kunnen achterlaten?

Misschien moet ik wel niet van mezelf vragen om dit allemaal uit te leggen en hoop ik dat dit ook niet jullie verwachting is. Maar ja, we zijn aan het einde van een werkperiode gekomen en het is tijd om dit af te ronden. Misschien vraag je je af wat er dan nu gebeurd, wat is de planning van de komende maanden?

We hebben een fantastische sail gehad naar Tenerife, dit was heerlijk! Ik moet bekennen dat het in het begin niet meeviel en het echt wel even wennen was. Recht door de gang lopen is me tot het einde niet gelukt, of m'n evenwicht niet verliezen wanneer ik in de rij stond voor mijn maaltijd, of om net niet naast de wc te gaan zitten.. Het klinkt misschien een beetje raar maar ik zorgde er vooral voor dat ik lekker buiten en niet teveel heen en weer hoefde te lopen. Het water, de zon, de wind, de dolfijnen, de vliegvissen.. Het was echt een heel mooie ervaring!

Aangekomen op Tenerife zijn we weer herenigd met de Global Mercy, wat een fijn weerzien was! Omdat de Africa Mercy volgend jaar in onderhoud gaat, verhuizen veel mensen naar de Global Mercy waaronder ook ik. Afgelopen vrijdag ben ik verhuisd naar mijn nieuwe plekje en hoop het snel mijn thuis te gaan maken. Dit schip wordt verder klaar gemaakt om de volgende werkperiode te kunnen gaan starten. December en January staat in het teken van transition, verhuizen, uitpakken, inrichten en voorbereiden voor de volgende periode. Ik kijk ernaar uit om eind January mijn team aan boord te krijgen en te richten op teambuilding en training, tijd voor elkaar en een goede start maken. Begin February hopen we weer terug te varen naar Senegal en daar een iets kortere werkperiode te hebben tot July.

Voor mij betekend het de komende weken ook even wat rust hebben en weer nieuwe energie opdoen om goed te kunnen starten in January. Even vakantie, ik kijk ernaar uit!

Verhuisbericht:
Nu ik verhuisd ben naar de Global Mercy is het belangrijk dat post of een pakketje wordt geadresseerd naar M/V Global Mercy. De andere adres gegevens zijn nog steeds hetzelfde, zie ook de pagina met contactgegevens.

Heel hartelijk dank voor het meeleven dit afgelopen jaar, in welke vorm dan ook. Dat doet me goed!
Goede kerstdagen gewenst en een voorspoedig nieuw jaar!

"Peace I leave with you; my peace I give you. I do not give to you as the world gives. Do not let your hearts be troubled and do not be afraid." John 14:27

© 2022 Reisblog van Eline. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.