Tijd voor een update!

20-06-2022

Een hartelijke groet vanuit Senegal! Het is even geleden dat ik een blog geschreven heb en dat wordt dus hoognodig tijd. Ik denk dat jullie het wel herkennen, de tijd draait, druk met werk, tijd zoeken om te ontspannen en contacten onderhouden.. Ook hier is dat soms een beetje ingewikkeld en schiet het schrijven van een blog erbij in.

Op het moment van schrijven ligt er een brand new ship naast ons in de haven, de Global Mercy is aangekomen in Dakar. Een speciale tijd voor Mercy Ships, de Global Mercy voor het eerst in Africa! De eerste week van aankomst was in het teken van de inhuldiging en doop van het schip, waar zelfs de president voor aanwezig was. Het was omschreven als de African Celebration, om te vieren dat we al 30 jaar partnership hebben hier in Africa en tegelijkertijd een vooruitblik op alles wat mogelijk is met een tweede schip in de vaart en letterlijk de hoop te verdubbelen. 

President Macky Sall, presidenten en ministers van volksgezondheid van andere landen tekenden de Dakar declaration, inzetten voor een gezamenlijke aanpak op het gebied van medische en veilige chirurgische zorg, wat veel betekent voor de toekomst. 
De inhuldiging van de Global Mercy was bijzonder, waarbij een fakkel werd aangestoken bij de Africa Mercy om vervolgens de fakkel bij de Global Mercy aan te steken, een symbool voor het schijnen van licht en een vlam van hoop.

De Global Mercy is de maand June in Dakar en verzorgd trainingen met verschillende projects. De projecten zijn voor locale participants om skills en kennis te verbeteren en te groeien in hun vakgebied. Heel mooi om op deze manier iets achter te laten en te bouwen in het land zelf. Velen dachten dat nu de Global Mercy hier is, wij zullen overstappen naar het nieuwe schip. Dit is nog niet mogelijk en hoopt nu eind dit jaar te gebeuren. Ik blijf dus op de Africa Mercy.

Het werk draait ook door en ik hoef me zeker niet te vervelen. Als Preoperative team zijn we verantwoordelijk voor het eerste stuk van de patiënt, vanaf de eerste check met de verpleegkundige naar het consult met de chirurg en opname naar de afdeling. Dit zijn 3 verschillende afspraken waarbij we de patiënt dus een aantal keer zien. Als manager overzie ik deze patiënten flow en ben ik verantwoordelijk voor het hebben van genoeg patiënten, niet te veel maar ook niet te weinig. We brengen altijd een paar patiënten extra in omdat we no show patiënten incalculeren maar er vallen soms ook patiënten af of om medische redenen. Vervolgens moet het passen in de het OK rooster en moeten er genoeg bedden zijn op de afdeling. Verder houd ik mij bezig met staffing, het hebben van voldoende mensen en ook vast vooruit denken aan volgend jaar met het vinden van nieuwe mensen. Omdat ik het team en alle processen overzie moet ik ervoor zorgen dat de flow die we hebben goed is en zo nodig geëvalueerd wordt, heb ik meetings met mijn team en breder hospital leadership. Hoewel volgend jaar nog ver weg klinkt, klinkt het voor mij soms al heel dichtbij omdat ik na moet denken over het einde van dit jaar en hoe we ons team gaan opzetten op het nieuwe schip. Nu werkt het team in de tent op de kade, op de Global Mercy zullen wij ook aan boord gaan en onze area hebben, heel leuk! Veel dingen moeten herdacht of doordacht worden, het is fijn dat ik nu vast op de GLM kan kijken en mij kan voorbereiden op volgend jaar, best handig dat het schip nu hier is.

Het is goed om onze focus te houden, ja met het nieuwe schip hebben we dubbele capaciteit, dubbele hoop. Maar we mogen ook dankbaar zijn voor elke patiënt, elke patiënt is er 1 waar we nieuwe toekomst en hoop geven en dan gaat het niet om cijfers, maar om de patiënten en hun families.

Ondertussen merken we hier in Dakar dat het weer wat gaat veranderen, het is flink warm en de eerste enorme regenbui hebben we gehad. Het regenseizoen komt eraan, ben heel benieuwd hoe dat het leven hier beïnvloed. We weten al wel dat het voor sommige patiënten veel lastiger gaat zijn om te reizen naar de plek waar ze op de bus moeten stappen. Maar ook voor ons aan boord zal het even wennen zijn om niet zo naar buiten te lopen en bedacht te zijn op regen wat hier van juni - september vrij heftig kan zijn. 
Ik heb ook nagedacht over het nemen van vrije dagen en kijk daar ook naar uit aangezien de afgelopen maanden vrij intensief waren. Eind juli hoop ik een week vrij te hebben en even naar Nederland te komen. 

Ik wil via deze weg ook de mensen bedanken die mij supporten, op welke manier dan ook. Het doet mij erg goed om te merken dat er meegeleefd wordt en die steun is fijn te ervaren. Dank! Uiteraard ben ik ook benieuwd hoe het leven in Nederland is, voel vrij om daar ook iets over te vertellen. 
Tot zover mijn blog, niet zo lang dit keer maar hopelijk genoeg om weer even bij te zijn met het leven hier. 

Hartelijke groet! 


© 2022 Reisblog van Eline. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.